Arla Foods Kruså raslyserer deres saltlage

Med det nye UV-system fra Lyras kan vi genbruge vores saltvand 100 % og dermed eliminere CO2-udledningen fra bortskaffelsen af saltretentatet. Fra mikrofiltrering, 10-12% af saltet bortskaffes som retentat. Rengøringen er også blevet billigere og nemmere. Det betyder, at vi kører CIP fra vores centrale systemer, og det tager nu kun 15 minutter. Denne løsning er betydeligt billigere sammenlignet med rengøring af mikrofiltreringssystemer. Dertil kommer de miljømæssige gevinster i form af et reduceret energi- og vandforbrug, samt 10 % mindre salt forbrug, siger Packaging Manager Vagn Clausen fra Arla Foods Kruså. Procesoperatør Arla Foods Kruså, Claus Werner Fischbach, er også tilfreds med den nye teknologi. Han siger: "Det er meget lettere at betjene det nye UV-system i forhold til mikrofiltrering anlæg. Vi styrer raslysationen enhed fra vores SCADA system, ligesom vi gør med resten af vores procesudstyr. Lyras-systemet fungerede fra dag ét."

Link til artiklen: https://maelkteritidende.prenly.com/p/maelkeritidende/2022-10-21/r/13/25/4243/641917